Västkustpaj

Serverar: 8 portioner

En underbar paj med en ljuvlig fyllning av en massa smakrika ingredienser. Jag tycker egentligen inte om paj, men nu får jag ändra mig efter jag ätit denna ljuvliga.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 200 g smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 170 g kokta blåmusslor
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g crabfish
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 50 g riven ost
  • Tillbehör
  • Ärtskott
  • Rödlök
  • Limeklyftor
  • Créme fraiche med senap
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop pajdegen och lägg den i en plastpåse, låt vila i kylen i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkaveln, flytta över en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel. Ställ kallt 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 12 minuter. Peta upp kanterna medan de fortfarande är varma om de har halkat ned.
    4. Blanda skaldjur, crabfish och ärter i en skål. Strimla purjolöken och paprika och blanda ner. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, vitpeppar och dill. Lägg skaldjuren och grönsakerna i pajbotten, häll på äggstanningen och strö över osten.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med tillbehören på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben