Våffla med persika och ricottaost

Serverar: 4 portioner

Våffeldax!

Ingredienser

  • Våffelsmet
  • 125 g smör el margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • Topping
  • 1 ask ricottaost (225 g)
  • 2-3 msk honung (+ extra till garinering)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • ½ dl finhackad mynta
  • 2 msk finhackade valnötter
  • 1 burk persikor (ca 500 g)
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
    2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
    3. Till toppingen: Vispa ihop ricottaost, honung, citronskal, mynta och ¾ av nötterna.
    4. Skiva persikorna cm-tjockt och fördela dem över nygräddade våfflor.
    5. Lägg på en generös klick av ricottablandningen. Strö över resterande nöthack och ringla över lite extra honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lovechili 25 mars 2012

    Tack så mycket för ett jättebra recept, riktigt frasiga & goda. Hade inte alla ingredienser till toppingen så jag gjorde en egen variant & hade färsk mango istället - kanongott! Nästa gång ska jag prova din topping som verkar jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben