Våfflor med matjessill

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudmat! Både våfflor och tillbehör kan göras i förväg.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smält smör eller 1/2 dl smör-&rapsolja
  • Tillbehör
  • 1 burk matjessill, 200 g
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl gräddfil
  • Ev. dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet och vispa till en jämn smet. Rör ner mjölken och det avsvalnade smöret.
    2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
    3. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler.
    4. Låt matjessillen rinna av väl och skär den i mindre bitar. Blanda matjessill, gräslök och dill. Vänd ner gräddfilen.
    5. Servera på våfflorna och garnera ev. med dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben