Hovmästarmarinerad matjessill

Serverar: 2-4 portioner

Ett trevligt och enkelt sätt att förändra matjessill på. Passar på sillbordet nu till jul. Och vid många andra tillfällen också.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill á 200 g
  • 1½ msk vinäger
  • 1 msk socker
  • ½ tsk fransk senap
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk klippt dill eller gräslök
  • Instruktioner

    1. Häll bort spadet från sillen, det ska inte användas. Dela sillen i mindre bitar. Blanda socker och senap i en skål.
    2. Tillsätt vinäger och olja. Blanda i den klippta dillen. Lägg sillbitarna i marinaden.
    3. Låt stå minst 2 timmar eller över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saagaa 20 december 2016

    Tycker att denna enkla sill smakar väldigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben