Torsk på grill med smak av matjessill

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det går även att koka potatis och ha till. Underbart gott!

Ingredienser

  • 100 g torsk perperson
  • 50 g finhackad matjessill
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 2 msk finklippt dill
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 dl olivolja
  • Smör
  • Kokt potatis för fyra personer
  • Instruktioner

    1. Lägg ut 4 väl tilltagna foliebitar på arbetsbänken. Häll sedan på lite olja.
    2. Skiva potatisen tunnt och fördela på folien. Blanda finhackade ägg, gräslök, dill rödlök och matjessill till en marinad och fördela hälften av marinaden på potatisen.
    3. Lägg på torskfiléerna och resterande av marinaden. Häll lite olja över + ett par klickar smör i varje paket. Vik sedan ihop till ett paket.
    4. Grilla på medelvärme i ca 20 minuter på täckt grill. Kontrollera temperaturen på fisken med en termometer. Servera med gräddfil eller creme fraiche och citronklyftor.
    5. Går även att tillaga i ugnen. Man kan med fördel ha potatisen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben