Våfflor på bovete med karamelliserad apelsin och kanel

Serverar: 4 portioner

Frasvåfflor går att äta med mer än sylt och grädde. Pröva med kaneldoftande apelsin och turkisk yoghurt.

Ingredienser

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 10-12 dl vatten
  • Topping
  • 3 apelsiner
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk socker
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smeten i en bunke och låt stå och dra i minst 30 minuter. Grädda våfflorna med lite smör.
    2. Filéa apelsinerna och strö kanel över. Hetta upp en stekpanna och strö socker i botten på pannan. När sockret smält, tillsätt apelsinerna och smöret. Stek i ½-1 minut.
    3. Toppa våfflorna med kaneldoftande apelsinfiléer och turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben