Valnötskaka med blockchoklad

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Vilken god kaka med rivna valnötter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 3/4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7-8 rivna valnötter
  • Blockchoklad till garnering
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner det i smeten växelvis med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör sist i rivna valnötter. Häll smeten i en smord och bröad form.(bröa gärna med kokos ) Grädda i 175 grader i ca 35- 40 minuter. Ta ur den heta kakan ur formen och lägg på ett fat. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg det på den klara heta kakan så det smälter. Bred ut runt om och på kakan. Snåla inte med chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben