Valnötskakor

Serverar: 50 portioner

Enkla och goda kakor som man bara klickar ut!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 75 g valnötskärnor
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 50 g valnötskärnor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Hacka valnötter och choklad. Rör ner det. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Klicka ut degen på bakplåtspapper på plåtar. Garnera med en halv valnötskärna på varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen 12-14 minuter. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 4 augusti 2010

    Dom låter smarriga!! Ska vi pröva idag... Tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben