Vanilj- och blåbärshjärtan

Serverar: 10-12 portioner

Spröda mördegshjärtan fyllda med en läcker vaniljkräm och blåbär. Du behöver hjärtformar i metall för att baka dessa kakor. Klä dem i mördeg och grädda dem i omgångar om du inte har tillräckligt många.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1 äggula
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Vaniljkräm
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ca 1 msk potatismjöl
  • Fyllning
  • Ca 1 dl blåbär, frysta eller färska
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Lägg den i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
    2. Vaniljkräm: Häll alla ingredienser i en kastrull och rör om. Sjud blandningen till en kräm under omrörning, det får inte koka. Ta bort kastrullen från värmen när krämen tjocknat.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Kavla ut halva degen ett par mm tjock på mjölat bakbord. Skär ut rutor som är lite större än hjärtformarna och klä dem med degrutorna. Skär bort överflödet.
    5. Klicka ut vaniljkrämen i formarna. Tryck ner några blåbär i varje form med kräm. Kavla ut den andra halvan av degen. Skär ut rutor som täcker fyllningen. Nyp ihop kanterna och ta bort överflödig deg.
    6. Ställ formarna på en plåt och grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem kallna i formarna innan du tar ut dem. Pudra florsocker över dem före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben