Vanilj- och honungscheesecake

Serverar: 12 portioner

Cheesecake skulle lätt kunna bli en allt överskuggande passion hos mig. Jag tror jag har ett 60-tal cheesecakerecept insparade bara härifrån Matklubben. Tror jag får beta av dem en efter en ...

Ingredienser

  • 1 pkt pepparkakor, ca 250 g
  • 50 g smält smör
  • 600 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • ½ dl flytande honung
  • Garnering
  • Honung
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över den.
    3. Krossa pepparkakorna i en bunke, tillsätt det smälta smöret och rör om. Fördela pepparkakssmulorna jämnt i springformen.
    4. Rör samman philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt tillsammans med honungen. Tillsätt därefter under omrörning litet äggsmet i taget tills du får en smet utan klumpar. Rör utan visp eftersom det inte ska komma in luft i kakan. En träslev passar utmärkt.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna. Rippla lite flytande honung över och dekorera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben