Cheesecake skulle lätt kunna bli en allt överskuggande passion hos mig. Jag tror jag har ett 60-tal cheesecakerecept insparade bara härifrån Matklubben. Tror jag får beta av dem en efter en ...
Ingredienser
1 pkt pepparkakor, ca 250 g
50 g smält smör
600 g philadelphiaost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
½ dl flytande honung
Garnering
Honung
Färska bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°.
Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över den.
Krossa pepparkakorna i en bunke, tillsätt det smälta smöret och rör om. Fördela pepparkakssmulorna jämnt i springformen.
Rör samman philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt tillsammans med honungen. Tillsätt därefter under omrörning litet äggsmet i taget tills du får en smet utan klumpar. Rör utan visp eftersom det inte ska komma in luft i kakan. En träslev passar utmärkt.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna. Rippla lite flytande honung över och dekorera med bär.