Vanilj- och mangocheesecake

Serverar: 12 portioner

Krämig cheesecake med fräsch smak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 1 ½ tsk kardemummakärnor
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 250 g mascarpone
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 125 g mangopuré (barnmatsburk)
  • Garnering
  • 1 mango
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret. Mixa kexen med kardemumman i en matberedare och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
    3. Mixa philadelphiaosten slät med mascarponeosten, ägg, socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Häll smeten i formen, klicka i mangopurén. "Dra" snabbt med tex skaftet av en sked genom purén åt olika håll till ett vackert mönster. Fortsätt så med all puré.
    4. Baka i nedre delen av ugnen ca 1 timme, tills den precis har stannat. Låt kallna helt.
    5. Skär bort skalet på mangon. Skär loss fruktköttet på båda sidor om den platta, stora kärnan. Skär fruktköttet i bitar. Garnera kakan med mango och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben