Vanilj- och pistaschvåfflor med chokladsås och smultron

Serverar: 6-8 portioner

Göra dina våfflor lite lyxigare med vanilj och pistasch. Här serveras det med hemmagjord chokladsås och smultron.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 ½ vaniljstång
  • Rivet skal av ½ citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk hackade pistaschnötter
  • 1 tsk salt
  • ½ dl socker
  • 4 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 äggvitor
  • Chokladsås
  • 100 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • Servering
  • 2-3 dl smultron
  • 3 msk hackade pistaschnötter
  • 2 msk strimlad citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Riv citronskalet på den fina delen av rivjärnet utan att få med det vita. Blanda mjöl, bakpulver, fröna från vaniljen, citronskal, pistaschnötter, salt och hälften av sockret i en skål. Tillsätt all mjölk, lite i taget och blanda till en jämn smet.
    2. Skilj äggulorna från vitorna och lägg vitorna åt sidan. tillsätt gulorna och smöret i smeten och låt den svälla i rumstemperatur ca 3 timmar. Vispa äggvitorna och resterande socker till en styv maräng och vänd ner dem i våffelsmeten strax innan du ska grädda. Grädda i våffeljärn.
    3. Chokladsås: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Tillsätt chokladen under kraftig vispning.
    4. Servera nygräddade våfflor med smultron, pistaschnötter, citronmeliss och varm chokladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben