Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde

Serverar: 16 portioner

Söta musslor med blåbärsfyllning.

Ingredienser

  • ½ g saffran
  • ½ dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 dl vetemjöl
  • Servering
  • Vispgrädde
  • Blåbär
  • Veckade metallformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stöt saffranet med lite av florsockret i en mortel. Rör smör och resten av florsockret, saffran, vaniljsocker och sirapen smidig. Blanda majsstärkelse med mjölet och rör ner det. Arbeta ihop till en deg.
    3. Smörj formarna med matfett och tumma ut degen i formarna. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna lite innan de stjälps upp på galler med bakplåtspapper.
    4. Vispa grädden och servera musslorna med en klick grädde och blåbär på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben