Vanilj- och vinkokta päron med mascarponekräm

Serverar: 4 portioner

Använd ett sött dessertvin. Istället för vin kan du smaksätta motsvarande mängd vatten med socker och saft av citron.

Ingredienser

  • 3 dl sött dessertvin
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljfrön eller 1 vaniljstång
  • 3 stora fasta päron
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 125 g mascarponeost
  • Instruktioner

    1. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker och vaniljfrön, använder du vaniljstång så dela den på längden, skrapa ur fröna och lägg i frön och vaniljstång. Låt det bli varmt och stäng sedan av plattan.
    2. Skala päronen och skär dem i fjärdedelar. Lägg bitarna i kastrullen och låt dem ligga i det varma spadet ca 20 minuter.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mascarponen och vispa lite till. Lyft upp päronen ur lagen och servera dem med krämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben