Vaniljbullar

Serverar: 48 portioner

Försvinnande goda!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • Ca 14 dl mjöl
  • Fyllning
  • 200 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm spadet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i lite av spadet. Tillsätt resten plus salt, socker och vetemjöl, utom 1-2 dl. Arbeta ihop degen så den blir blank och smidig. Tillsätt mera mjöl om den är för klistrig. Låt degen jästa till dubbet storlek under duk i bunken, ca 40 min.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig igen. Dela i 4 delar. Kavla ut en del i taget till en avlång platta. Bred 25 g margarin på ena halvan. Vik den andra över. Kavla försiktigt ut degen till avlång platta igen. Bred 25 g margarin och strö över socker och vaniljsocker. Rulla ihop från kortsidan. Skär rullen i 12 skivor och lägg i pappersformar. Låt jäsa i 40min - 1 timme.
    3. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader 5-7 min. Låt bullarna kallna under duk på galler. Rör ihop florsocker och vatten till en rätt fast glasyr. Ringla lite på varje bulle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben