Vaniljbullar

Serverar: 50 portioner

Supergoda!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 13-14 dl mjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke.Smält smöret häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, hjorthornsalt och största delen av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
    2. Arbeta upp degen med lite mjöl och kavla ut. Blanda samman och bred på fyllningen. Vik degen dubbel, skär remsor och forma till knutar och lägg på plåt.
    3. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 min på 225 graders värme. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben