Vaniljbullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Från nybakat.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • ägg till pensling
  • Fyllning
  • 2 dl marsankräm
  • Garnering
  • pärlsocker
  • flagad mandel
  • Instruktioner

    Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i mjölken, rör om tills allt löst sig. Rör ner hälften av mjölet och låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter. Rör ner smör,och socker och ägg i den lösa degen. Tillsätt resterande mjöl, lite i taget och arbeta snabbt ihop till en lös men smidig deg. Dela i 30 bitar, trilla bullar med lätt hand och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter tryck, ca 30 min. Tryck med mjölat finger ett hål i varje bulle och fördela marsankrämen däri. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandel. Grädda i 250 grader 8-10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben