Vispa ut jästen i mjölken.
Tillsätt smör, ägg, socker och salt.
Arbeta ned så mycket mjöl att det blir en hanterbar deg.
Låt jäsa 30-60 minuter under bakduk. Dela i 30 bitar och forma till runda bullar som placeras på bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 15 minuter under bakduk.
Gör hål i bullarna och fyll med vaniljkräm.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 º ca 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
Pensla med smör och strö över strösocker.
Tänkte baka i dag, måste bara pröva dina vaniljbullar, dom ser så goda ut. Återkommer med kommentar;).
nannes16 juli 2008
Dom blev jättegoda :D, har strykande åtgång. Blir nog något jag kommer att baka fler gånger.
SEAbjrpn3 augusti 2008
Tack för vaniljbullereceptet. Verkar lätta att göra.
Kram/SEA
h-gomer1 september 2008
Bullarna blev väldigt luftiga och goda. Kanske ska använda degreceptet till semlorna nästa gång. Med lite kardemumma i borde det bli bra.
maggiebell5 april 2009
Väldigt goda och lättbakade bullar. Jättegoda och favoriter i familjen!
fiddelia20 maj 2009
Mmmm va gott det låter! ska ge mej på att göra dessa nu! Återkommer om resultat.. ;)
fiddelia21 maj 2009
Nu har jag bakat dem och de ligger fina på en plåt! Degen var verkligen helt perfekt! ;)
Har aldrig lyckats att få en så bra deg förut, får alltid höra att jag tagit för mkt mjöl i!!
Såå smaskigt! Fick 21 st på 1 sats.
Kommer garanterat att göra igen! tack för receptet! Mvh Frida
anso7915 juli 2011
Suveränt goda! Mycket bra deg fick jag till, och helt underbar smak på bullarna.
Brittan192 november 2011
Smidiga och jättegoda!! =)
ammo2221 februari 2012
helt underbara.....
Letty21 december 2012
På alla önskan kommer jag att baka dessa underbara bullar till jul också. De är på plåten just nu. Bytt ut vetemjölet mot Lailas glutenfria mjölmix. Härlig deg.
Tänkte baka i dag, måste bara pröva dina vaniljbullar, dom ser så goda ut. Återkommer med kommentar;).
Dom blev jättegoda :D, har strykande åtgång. Blir nog något jag kommer att baka fler gånger.
Tack för vaniljbullereceptet. Verkar lätta att göra. Kram/SEA
Bullarna blev väldigt luftiga och goda. Kanske ska använda degreceptet till semlorna nästa gång. Med lite kardemumma i borde det bli bra.
Väldigt goda och lättbakade bullar. Jättegoda och favoriter i familjen!
Mmmm va gott det låter! ska ge mej på att göra dessa nu! Återkommer om resultat.. ;)
Nu har jag bakat dem och de ligger fina på en plåt! Degen var verkligen helt perfekt! ;) Har aldrig lyckats att få en så bra deg förut, får alltid höra att jag tagit för mkt mjöl i!! Såå smaskigt! Fick 21 st på 1 sats. Kommer garanterat att göra igen! tack för receptet! Mvh Frida
Suveränt goda! Mycket bra deg fick jag till, och helt underbar smak på bullarna.
Smidiga och jättegoda!! =)
helt underbara.....
På alla önskan kommer jag att baka dessa underbara bullar till jul också. De är på plåten just nu. Bytt ut vetemjölet mot Lailas glutenfria mjölmix. Härlig deg.