Vaniljbullar

Serverar: 48 portioner

Goda bullar till sommarfikat.

Ingredienser

  • 5 dl ljummen mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kardemumma, krossad
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g mjuk smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vaniljsocker
  • Vaniljkräm
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 msk majsstärkelse, maizena
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pudra över
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt de mjuka smöret, socker, kardemumma, ägg, salt och vetemjöl. Arbeta upp en blank deg. Jäs under duk 40 minuter.
    2. Vaniljkräm:Vispa ihop ägggulor, socker, mjölk och maizena. Hetta upp under vispning tills krämen tjocknat. Ta den snabbt av värmen, kyl och och vispa ner smör och vaniljsocker. Lägg krämen i en spritspåse.
    3. Blanda fyllningen.
    4. Dela degen i två delar. Kavla ut vardera till 30x50 cm och bred på fyllningen. Rulla två lösa rullar. Skär var och en i 24 skivor. Dra ut och vrid skivorna ett halvt varv. Vik ihop och lägg dem i stora bullformar.
    5. Spritsa en klick vaniljkräm i varje bulle. Jäs under duk 30 minuter.
    6. Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Ta dem av plåten och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben