Dela jästen i småbitar (smält med lite salt, d.v.s. strö lite salt ovanpå jästen och låt det stå en stund). Lägg i alla de övriga ingridienserna till degen och blanda ihop till en smidig deg.
Baka ut direkt och jäs på plåt i ca 30 min.
Pensla med ägg och pärlsocker. (blanda gärna en skvätt grädde i äggvispet)
Grädda 225 grader, mitten av ugnen, 8-10 min. När de är gyllenbruna är de färdiga.
Hej!
Ja, dessa bullar verkar smarriga och jag ska baka dem omg, men jag undrar om du tar pulvret torrt eller om du blandar till lite marsankräm? Och hur mycket ? Hur många blir det?
MVH//
Imminn
ninamy3 oktober 2010
Jag tar marsanpulvret torrt, ca 4-5 msk.
Det blir ca. 50 bullar, beroende på storlek. De jäser upp rätt bra.
Mrsmoore6 oktober 2010
Tack för jättegott recept. Prövade dessa igår och dom blev kanon... Väldigt omtyckta av alla.
imminn8 oktober 2010
Dessa bullar var nog de godaste jag har ätit och så lätta att göra. Tack för ett jättebra recept och mitt betyg blir ju som du förstår 5+++++.
Ha det gott//
Imminn
sassibrass13 oktober 2010
Hur länge ska bullarna vara i ugnen?
ninamy17 oktober 2010
Oj, jag brukar aldrig ta tid på mina bullar. Men 8-10 minuter kanske, som vanliga bullar? Jag brukar låta de vara inne tills de fått fin färg.
elsklingen5 november 2010
Hej, låter smarriga ! vaniljbullar är för gott....saliverar bara vid tanken ;-)
Men har du eller nån annan ev ngt tips, om man inte tål marsanpulvret ? (mjölkprotein i det)
Mvh Suss
talisqualis8 februari 2011
Väldigt lätta och snabba att göra och mycket mycket goda!!
wallst14 februari 2011
En eloge för en jättehärlig bullbild.
ninamy14 februari 2011
:-) Tack för det!
angeelicaaa23 maj 2011
hej ska man använda båda äggen till pensling?. tänkte för det står blanda i hop alla igerienser. eller ska man ta ett ägg i degen och ett till pensling?
tarja792 september 2011
Gjorde bullarna här om dagen! verkligen jättegoda! Barnen älskade dom =) Tack för detta recept,den blir en favvo!!
en klar 5a från oss
cmj6029 september 2011
hej! Jag tänkte baka dessa bullar imorgon, de ser helt magiskt goda ut. Men jag har en liten fundering kring receptet, det står att det skall vara 2 ägg, skall dessa 2 ner i degen, eller 1 i degen o 1 till pensling. Jag vill så gärna att det blir rätt o att mina bullar blir lika fina som de på bilden.
ninamy30 september 2011
Hej på er!
Båda äggen ska ned i smeten. Så egentligen blir det tre ägg eftersom man ska pensla med ägg också.
robin174123 maj 2012
hur många bullar blir det ungefär?
ninamy24 maj 2012
Det blir ca 50 bullar.
hellas0018 september 2012
Världens godaste vaniljbullar. Ska baka dem idag, igen, efter familjens önskan.
BellaSj19 januari 2013
Ska det vara flytande milda eller vanligt margarin? Kan man använda smör istället?
ninamy19 januari 2013
Bella, jag brukar använda vanligt margarin men det gå bra med smör också bara det får mjukna lite. Flytande har jag inte provat. :-)
okanovicka3 juni 2013
Hejsan
elvira7529 augusti 2013
Hej, jag är nybörjare med bakningen, vad menar du med smälta jästen med lite salt, och ska båda äggen i smeten??
pixim29 september 2013
Hej!
Det låter verkligen jättegott! Men jag måste säga att arbetsbeskrivningen är värdelös för någon som inte är van vid att baka bullar.... Tyvärr så resulterar det i att man letar vidare istället för att testa.. :-/
thinas-vegmat19 november 2013
arbetsbeskrivningen är som sagt värdelös. du skrev inte ens hur länge dom skulle vara i ugnen.
Hej! Ja, dessa bullar verkar smarriga och jag ska baka dem omg, men jag undrar om du tar pulvret torrt eller om du blandar till lite marsankräm? Och hur mycket ? Hur många blir det? MVH// Imminn
Jag tar marsanpulvret torrt, ca 4-5 msk. Det blir ca. 50 bullar, beroende på storlek. De jäser upp rätt bra.
Tack för jättegott recept. Prövade dessa igår och dom blev kanon... Väldigt omtyckta av alla.
Dessa bullar var nog de godaste jag har ätit och så lätta att göra. Tack för ett jättebra recept och mitt betyg blir ju som du förstår 5+++++. Ha det gott// Imminn
Hur länge ska bullarna vara i ugnen?
Oj, jag brukar aldrig ta tid på mina bullar. Men 8-10 minuter kanske, som vanliga bullar? Jag brukar låta de vara inne tills de fått fin färg.
Hej, låter smarriga ! vaniljbullar är för gott....saliverar bara vid tanken ;-) Men har du eller nån annan ev ngt tips, om man inte tål marsanpulvret ? (mjölkprotein i det) Mvh Suss
Väldigt lätta och snabba att göra och mycket mycket goda!!
En eloge för en jättehärlig bullbild.
:-) Tack för det!
hej ska man använda båda äggen till pensling?. tänkte för det står blanda i hop alla igerienser. eller ska man ta ett ägg i degen och ett till pensling?
Gjorde bullarna här om dagen! verkligen jättegoda! Barnen älskade dom =) Tack för detta recept,den blir en favvo!! en klar 5a från oss
hej! Jag tänkte baka dessa bullar imorgon, de ser helt magiskt goda ut. Men jag har en liten fundering kring receptet, det står att det skall vara 2 ägg, skall dessa 2 ner i degen, eller 1 i degen o 1 till pensling. Jag vill så gärna att det blir rätt o att mina bullar blir lika fina som de på bilden.
Hej på er! Båda äggen ska ned i smeten. Så egentligen blir det tre ägg eftersom man ska pensla med ägg också.
hur många bullar blir det ungefär?
Det blir ca 50 bullar.
Världens godaste vaniljbullar. Ska baka dem idag, igen, efter familjens önskan.
Ska det vara flytande milda eller vanligt margarin? Kan man använda smör istället?
Bella, jag brukar använda vanligt margarin men det gå bra med smör också bara det får mjukna lite. Flytande har jag inte provat. :-)
Hejsan
Hej, jag är nybörjare med bakningen, vad menar du med smälta jästen med lite salt, och ska båda äggen i smeten??
Hej! Det låter verkligen jättegott! Men jag måste säga att arbetsbeskrivningen är värdelös för någon som inte är van vid att baka bullar.... Tyvärr så resulterar det i att man letar vidare istället för att testa.. :-/
arbetsbeskrivningen är som sagt värdelös. du skrev inte ens hur länge dom skulle vara i ugnen.