Vaniljbullar

Goda vaniljbullar som får mycket beröm!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl milda culines eller 150 g smör
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 13 dl vetemjöl
  • (1 tsk bakpulver efter 1:a jäsningen)
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm
  • Garnering
  • Pensla med smält smör eller milda culines
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke.
    2. Värm mjölk och smör till 37 grader. Ha i två ägg, socker salt och bakpulver. Knåda i mjölet (ca 13 dl) (Jag knådar ihop med elvispen.) Låt jäsa i 30 min.
    3. När degen har jäst i 30 minuter ha i ytterligare 1 tsk bakpulver och knåda med elvispen.
    4. Kavla ut halva degen och skär i ca 7x7cm stora rutor. Ha på en klick vaniljkräm på varje. Vik ihop och forma till runda bullar, lägg skarven nedåt.
    5. Jäs bullarna i 30 minuter.
    6. Grädda i 6-8 minuter i 250 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 15 oktober 2010

    Hej! Hur många blir det på ett ungefär? Jag ska baka dem och ge dej bedömning. Ha det gott! MVH// Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben