Vaniljbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Blandade ett antal olika recept och fick fram de i mina ögon perfekta bullarna. Kan även naturligtvis bakas som traditionella kanelbullar, eller med någon annan fyllning...

Ingredienser

  • 50 g röd jäst
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 l vetemjöl
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g margarin
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, jag använder min kitchen aid, slå på mjölken och lös upp jästen. Tillsätt, ägg, kesella, salt och socker och blanda tills det blandat sig ordentligt.
    2. Blanda bakpulvret och hjorthornssaltet med mjölet och häll i mjölet i bunken och blanda till degen släpper kanterna.
    3. Låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter.
    4. Blanda fyllningen, till en "kräm". Ta upp degen på bakbord och knåda en stund. Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut till lagom tjocklek. Bred på fyllingen och rulla ihop. Skär rullen i "rullar" och lägg på bakplåtspapper på en plåt, låt jäsa ca 45-60 minuter till minst dubbel storlek.
    5. Jag använder varmluftsugn, det är det enda som fungerar och då är det lagom med ca 225 grader i cirka 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Trojanen 18 december 2011

    Blir nyfiken på att testa receptet men har ingen varmluftsugn - varför fungerar inte vanlig med ngt högre temperatur?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben