Vaniljdoftande jordgubbs- och rabarbersaft

Serverar: 1 portioner

Kombinationen av alla ingredienserna i den här saften blir otroligt härlig.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar (500g)
  • 500g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 bit färsk, hel ingefära (ca 3cm)
  • 1/2 vaniljstång, delad på längden
  • Saften av 2 citroner
  • ev 1 tsk krossad kardemumma
  • 7 dl socker
  • (ev 1 rågat krm natriumbensoat)
  • Instruktioner

    1. Rensa jordgubbarna. Skölj dem och rabarbern. Skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Koka upp vattnet.
    2. Tillsätt jordgubbar, rabarber, skalad ingefära, vaniljstång, citronsaft och kardemumma. Låt allt koka under lock ca 10 minuter. Sila saften genom silduk. Koka upp saften och rör i sockret tills det löst sig. Koka upp igen och skumma väl. Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite av saften. Häll upp på varma flaskor och tillslut väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben