De här var inte alls dumma! Har inte provat med vaniljstång, men kan tänka att det är godare.
Ingredienser
100 g margarin, rumsvarmt
1 dl florsocker
½ vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl majsstärkelse
½ tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Rör margarin och florsocker till en smidig kräm. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem eller vaniljsockret i krämen. Tillsätt mjölsorterna och bakpulvret, abeta till en deg. Rulla till en längd, dela till bollar. Lägg ganska glest på bakpappersklädd plåt. Tryck lätt med handen. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Låt svalna.
Variation:
Smaksätt med ½ tsk mald kanel eller 1 tsk finrivet citron- eller apelsinskal istället.