Dagens dröm

Svenska Vaniljdrömmar, ur Sju sorters kakor/ICA, som fått en liten sydlänsk touche av citron och kanel a la España. De blir välldigt spröda och smölter i munnen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ citron (det rivna skalet)
  • 3/4 dl neutral matolja t ex rapsolja eller Druvkärnolja
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 50 eller fler skållade sötmandlar
  • Småbrödsformar/små muffinsformar i papper
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör, socker, vanilj, kanel, rivet citronskal så det blir vitt. Ha i oljan eftersom, rör kraftigt under tiden. Vänd i mjölet blandat/siktat med hjorthornsaltet, och blanda till en deg.
    2. Dela degen och rulla i längder. Dela längderna i 50 eller 100 bitar och lägg dessa i pappersformar. (Behöver inte rullas till kulor om du gjort degrullar och skurit dem i lagom bitar.) Kläm till degbiten med en gaffel och tryck lätt ner en skållad mandel därpå.
    3. Grädda i 18-20 minuter i 150 graders ugn, med ventilen stängd och glänta INTE på ugnsluckan under gräddningen. De skall ha en lätt gyllengul färg, då är de godast.
    4. Mycket sköra sedan de svalnat! Förvara i täta burkar i frysen, papper mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben