Dagen efter bröd.

Tid: 10 minuter

Ett gott bröd som du lagar till på kvällen för att avnjuta på morgonen till frukost.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 1 nypa salt
  • ½ dl krossat linfrö
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, häll i vatten och rör ut jästen. Tillsätt salt , linfrö och mjöl och arbeta ihop till en deg. Forma degen till 8 bullar och lägg dem på en plåt. Klipp ett kryss i toppen. Lägg en bakhandduk över och ställ in plåten i kylen över natten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader och ta ut plåten ur kylen. När ugnen är varm, sätt in plåten och grädda i 10 minuter.
    3. Njut av de goda bröden!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben