Vaniljfudge med blåbär

Serverar: 36 portioner

Sega kolabitar med blåa inslag.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 msk honung
  • 75 g riven vit choklad
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl torkade blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125 grader eller gör ett kulprov.
    2. Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker. Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form ca 12x12 cm. Strö blåbären över fudgen. Ställ i kylen.
    3. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben