Vaniljfylld sockerkaka

Tid: 50 minuter

För oss som tycker det är lite torrt att bara äta sockerkaka passar denna variant jättebra. Supergod!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten
  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Florsocker
  • Cocos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en rund bakform ca. 23 cm i diameter och täck med cocos (eller ströbröd om man föredrar det)
    3. Vispa socker och ägg pösigt.
    4. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör om.
    5. Vänd försiktigt ner hett vatten så det blir en slät smet.
    6. Grädda 30-50 minuter tills mitten är torr. Låt svalna.
    7. Koka smör och mjölk under omrörning i ca. 2 minuter. Tillsätt vaniljsocker och låt svalna i ca.10-15 minuter.
    8. Dela kakan på mitten och häll över vaniljmjölken på båda delarna.
    9. Lägg ihop, pudra över florsocker och ställ i kylskåpet. (täck ej över)

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (1)

    boklunden 30 oktober 2012

    Gud så god sockerkaka! Jag bakade en i helgen och bjöd svärföräldrarna på och jag har en inne i ugnen nu som jag ska ta med ikväll till mina vänner på porslinsmålningskursen. Denna kaka får absolut fem poäng av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben