Vaniljglass med hallon och whiskeysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Busenkelt och så gott.

Ingredienser

  • 200 g färska eller frysta hallon
  • ½ l vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • ½ dl sirap
  • 2 msk whisky
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka på svag värme till en tjock sås ca 15 minuter. Tillsätt whiskyn.
    2. Fördela hallon och glass i 4 skålar och ringla den ljumma såsen över och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lena4 26 mars 2011

    Låter gott. Kan man inte ta blåbär i stället?

    pihal 26 mars 2011

    Jag har inte provat med blåbär, men det låter gott tyckker jag. Prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben