Med färdigbakade maränger är desserten färdig på 15 minuter.
Ingredienser
½ liter vaniljglass
1½ dl lemon curd
1 msk pressad citron
Lakritsmaränger
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 msk lakritssås, O´hoy
Instruktioner
Maränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.
Klicka ut marängsmeten till åtta stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare cirka två timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.
Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikron. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.