Vaniljglass med lakritsmaränger och citron

Serverar: 4 portioner

Med färdigbakade maränger är desserten färdig på 15 minuter.

Ingredienser

  • ½ liter vaniljglass
  • 1½ dl lemon curd
  • 1 msk pressad citron
  • Lakritsmaränger
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk lakritssås, O´hoy
  • Instruktioner

    1. Maränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.
    2. Klicka ut marängsmeten till åtta stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare cirka två timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.
    4. Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikron. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben