Vaniljglass med romrussinsås

Serverar: 4 portioner

En lyxig och elegant dessert som du mycket snabbt och enkelt svänger ihop. Den ljuvligt söta romsåsen ger en fin kontrast mot vaniljglassen.

Ingredienser

  • 1 dl russin eller korinter
  • 1 dl mörk rom
  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ dl vit sirap
  • 2 msk osaltat smör
  • 5 dl vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda russin och ½ dl rom i en skål. Låt dra en eller ett par timmar.
    2. Blanda farinsocker och sirap i en gryta och värm på svag värme. Rör i såsen tills sockret har smält, det tar ungefär fem minuter.
    3. Ta bort grytan från värmen. Tillsätt smör och romrussin och rör tills smöret har smält. Häll i ½ dl rom. Låt koka ytterligare en liten stund om du vill ha såsen tjockare. Vill du ha en tunnare sås så slå i mer rom.
    4. Fördela glassen i fyra skålar och skeda över rikligt med sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben