Vaniljgömmor (hallongrottor)

Serverar: 12 portioner

Alltid lika populära till fikat!

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • Fyllning
  • 1 dl vaniljkräm
  • 1 dl hallonsylt (eller annan syrlig sylt)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör, mjöl och socker i en matberedare. Rulla till en rulle som skärs i 24 likadana bitar. Platta till 12 st av dem och tryck fast i formar. Klicka på vaniljkräm och hallonsylt. Platta till resterande degbitar och lägg ovanpå som lock. Kläm ihop i kanterna så att det sluter tätt. Grädda ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben