Vaniljgömmor med chokladöverdrag

Serverar: 20 portioner

Jätte goda muffins med vaniljkräm och choklad

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1½ dl vaniljkräm
  • Garnering
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör vaniljkrämen.
    2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Skilj äggulorna och äggvitorna åt. Tillsätt äggulorna i smeten och rör om. Blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten. Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum och vänd varsamt ner i smeten. Lägg i en liten klick kaksmet i botten på muffinsformarna. Fördela vaniljkrämen ovanpå och fyll därefter med kaksmet så att formarna blir till 2/3 fyllda. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Smält chokladen och bred den över muffinsarna när dom har kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    eva_jonte 1 juni 2008

    mums vad gott :-) tog lite tid att göra dem, men det var dem värda!! ska bjuda dem på min sons kalas till helgen! tack för ett smarrigt muffinsrecept!

    abkn 22 augusti 2009

    Dessa var helt suveräna,fast jag dekorera med en massa olika tillbehör nötter,strössel,mini smatries samt silverkulor tyckte de såg lite tråkiga ut laddar med bild.Helt klart 4,5 p

    abkn 23 augusti 2009

    De gick åt som smör i solsken på jobbet.

    imminn 25 november 2009

    Hej! Jag tänkte göra dessa kakor som ser så goda ut. Jag bara undrar om du använder små eller normalstora formar? MVH//Imminn

    wilma05 9 augusti 2012

    jag tyckte de blev lite torra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben