Megabollar med chokladöverdrag

Serverar: 8 portioner

Ett smaskigt recept på chokladbollar som man när som helst kan unna sig tycker jag!

Ingredienser

  • 200 g margarin/smör
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 msk O´boy
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kallt kaffe
  • 200 g mörk choklad
  • 4 msk O´boy
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca ¼ dl grädde
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Häll havregryn, florsocker, vaniljsocker, o´boypulver och kakao i en bunke och rör om. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det i bunken tillsammans med kaffet. Knåda ihop ingredienserna till en jämn smet. Rulla 8 stora chokladbollar av smeten och ställ in dem i kylskåpet på ett fat.
    2. Smält chokladen till chokladöverdraget i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna till chokladsåsen och vispa till en klumpfri smet. Rör om tills chokladsåsen tjocknat ordentligt. Obs! Chokladsåsen får aldrig koka!
    3. Lägg upp chokladbollarna på ett bakplåtspapper. Häll chokladsåsen över dem och garnera med kokos. Ställ in dem i kylskåpet igen och låt dem stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    razmus81 14 november 2013

    Supergott! Men jag vill inte verka petig men du glömde att skriva ner kokos i ingrediens listan. Fick springa en extra gång till affären, men det var det värt! Gott som tusan! Tack.

    razmus81 14 november 2013

    Tar tillbaka det sistnämnda, flingor stod med men jag missade det... Hur som, KANON!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben