Glutenfria Twixrutor

Serverar: 8-9 portioner

Tid: 15 minuter

Häromdagen slängde jag ihop en sats av det obligatoriska ska-alltid-finnas i frysen gottet, denna gång blev det en remake av mina sockerfria twix.

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk rismjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk sukrilett
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 nypa vaniljpulver
  • Kolakrämen
  • 175 g urkärnade dadlar (1 dl ihoptryckta)
  • 1.5 msk ekologiskt jordnötssmör
  • 1 msk osötad mandelmjölk
  • 5-6 droppar Nutri-nick stevia droppar, karamellsmak
  • Chokladöverdrag
  • 100 g 85% mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Börja med att kärna ur dadlarna och lägg dem i ett glas med vatten. Sätt sedan på ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser till botten med en sked, eller i en matberedare. Lägg sedan upp smeten på en bakpappersklädd plåt som du oljat med kokosolja. Antingen formar du den till ”pinnar” eller så gör du en fyrkant (smeten är ganska fast, så den är lätt att jobba med). Jag la den i en form, vilket inte var bra, för det var svårt att få ut den. Den blir väldigt krispig, precis som Twix botten ska vara.
    2. Ställ sedan in botten i ugnen i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet från dadlarna och blanda allting till kolakrämen med en stavmixer. När kex-botten är klar, låt den svalna helt. Toppa sedan med kolakrämen och skär upp allting i bitar redan nu. Sedan är det bara att hälla smält choklad över alla bitar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben