Mamsells chokladkaka

Ingen vanlig chokladsockerkaka med chokladöverdrag. Den är utöver det vanliga i smak och konsistens!! Har bakat den gång efter gång i åratal! Ladda gärna upp en fin bild när du bakat den!

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 4 äggvitor
  • Garnering
  • 150 g mörk blockchoklad
  • (2 msk smör)
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen (i micro eller vattenbad). Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna en i taget. Rör ner chokladen, mjölet och kokosflingorna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten.
    2. Grädda kakan i smord form (ca 2 liter) - gärna "bröad" med kokos i stället för skorpsmulor. 175 grader i ca 35 minuter.
    3. Låt kakan vila 10 minuter innan den tas ur formen.
    4. Smält chokladen till garneringen. Man kan blanda i lite smör för att ytan ska bli lättare att skära igenom när man serverar.
    5. Rör lät med en gaffel på ytan så att ett mönster bildas.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    _chokladbiten_ 17 juni 2011

    Väldigt god chokladsockerkaka. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben