Sååå god!!! :P Passar som fyllning till vilken tårta som helst.
Ingredienser
5 st äggulor
1 dl socker
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 st vaniljstång
1 msk majzenamjöl
Instruktioner
Vispa äggulor, maizena och 1/2 dl socker länge, det ska vara poröst och vitt till färgen.
Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och resterande socker.
Tillsätt den kokande mjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
Slå tillbaka i kastrull och koka på svag värme under konstant omrörning tills såsen tjocknat, den får absolut inte koka, utan ska bara precis sjuda en stund.
Låt svalna, rör om då och då i vaniljkrämen medan det svalnar för att undvika skinn på såsen.
Jag ska testa detta recept :D Hoppas det är något att hänga i granen ^^
Är grädde samma sak som vispgrädde? majzenamjöl är det samma sak som det där man har i såsen för att den ska bli tjockare?