Vaniljmuffins med chokladbitar

Serverar: 12 portioner

Spännande med nya smaker! Här med vaniljyoghurt och choklad. Det blir inte så många så jag gör alltid dubbel sats.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader (175 i varmluftsugn)
    2. Smält smöret, låt det svalna. Ställ undertiden ut muffinsformarna på en bakplåt vispa ägg och socker poröst.
    3. Blanda i mjölet och bakpulvret växelvis med smöret och yoghurten , hacka chokladen i bitar och rör i .
    4. Häll upp i formarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben