Vaniljpannacotta med kanel och äppelkompott

Serverar: 8 portioner

Ljuvligt gott!

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2,5 st gelatinblad
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 st citron, finrivet skal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker
  • Äppelkompott
  • 4 st äpplen
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 st kanelstång
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 min.
    2. Snitta vaniljstången på längden. Finriv citronskalet. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och citronskal i en kastrull, under omrörning. Dra kastrullen från plattan.
    3. Fiska upp vaniljstången, skrapa ner fröna i smeten. Blanda ner gelatinbladen, rör om, ställ i kallt vattenbad. Låt svalna något. Rör om då och då.
    4. Häll upp i portionsformar. Ställ kallt, övertäckt minst 3 timmar.
    5. Servera i formarna eller stjälp upp på fat genom att lossa försiktigt runt kanten med en liten vass kniv.
    6. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med strösocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben