Vaniljsnurror med blåbär

Serverar: 34 portioner

Tid: 1 timme 1 minut

Drömgoda bullar med vaniljkräm och blåbärsfyllning.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl kesella
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk jäst
  • 1½ dl socker
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl vaniljkräm
  • 2 dl blåbär
  • Pensling
  • Ägg
  • Glasyr och garnering
  • 2 dl florsocker med jordgubbssmak
  • 1-2 msk vatten
  • Blåbär
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Ugnen 250 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör i kesella och mjölk, låt degspadet bli fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidigt och blank. Låt jäsa övertäckt i bunken 30-40 min.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut till en rektangel, ca 65x30 cm.
    4. Fyllning: Bred vaniljkrämen över degen, strö över blåbären och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 36 bitar.
    5. Lägg bullarna i mellanstora muffins formarna med höga kanter på 2 plåtar. Låt bullarna jäsa till drygt dubbel storlek på varmt ställe under bakduk 20-30 min.
    6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullar i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
    7. Glasyr& garnering: Rör florsocker och vatten till en trögflytande glasyr. Ringla den över bullarna. Dekorera med blåbär och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben