Vardagsfisk med citron och dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Fisk till vardags

Ingredienser

  • 700 g fiskfilé
  • 1 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2½ krm nymald vitpeppar
  • 1 kg potatis
  • 4 morötter
  • 2 röda paprikor
  • Citron och dillsås
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 30 g dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatis, paprika och skär morötterna i stavar. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över olja, ställ in i ugnen ca 20-25 min.
    2. Vänd fiskfiléerna i lättvispat ägg kryddat med salt och peppar. Vänd därefter i ströbröd och stek på medelhög värme ca 5-7 min per sida.
    3. Smält smöret i en kastrull och smula ner fiskbuljongen. Rör ut buljongentärningen i smöret med en elvisp. Tillsätt vetemjöl och rör ut ordentligt. Blanda i vatten och grädde, låt koka upp under omrörning. Pressa i saft från citronen och tillsätt hackad dill.
    4. Servera fisken med ugnsgrönsakerna. Vill man inte ha ugnsgrönsaker kan man koka potatisen och servera morötterna och paprikan råa till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben