Vårfin rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Vårens första rabarberpaj är en av årets smakupplevelser.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning 1
  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm ingefära, mald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning 2
  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 50 g mandel, flagad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Dra den av värmen och blanda ner mjöl, socker, salt till en smulig massa.
    3. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm. Kyl i 30 min. Förgrädda pajskalet på nedersta falsen 10 min.
    4. Fyllning 1: Skär rabarbern i cm-bitar. Koka dem stilla med socker och ingefära en kvart under lock till en mjuk kompott. Ta kastrullen från värmen och rör i vaniljsockret.
    5. Fyllning 2: Skär mandelmassan i bitar, kör snabbt ihop den med äggen i matberedare.
    6. Häll rabarberkompotten i pajskalet. Häll mandelsmeten över och strö på mandeln.
    7. Grädda på nedersta falsen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
    8. Låt pajen svalna, servera den ev med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben