Varm äppeldessert.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En riktigt god dessert som passar bra både i jultid och annars.

Ingredienser

  • 2 vaniljyoghurtdessert à 2 dl
  • 2 dl kesella (10%)
  • 1 äpple
  • 1 dl korinter
  • 2 msk socker
  • 1 tsk finskuren färsk ingefära
  • 1 msk vatten
  • Ca 1 dl råsocker
  • Instruktioner

    Blanda vaniljdesserten och kesellan. Skär äpplet i små tärningar och koka i en kastrull tillsammans med korinterna, sockret, ingefäran och vattnet i 4-5 min. Lägg äppelblandningen i botten på fyra portionsformar som tål ugnsvärme. Fördela kesellablandningen ovanpå. Sätt ugnen på 300°, endast grill. Ställ formarna på en plåt och strö råsockret över. Låt stå i ugn tills sockret börjar att få färg, ca 10 min. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben