Varm auberginesallad

Serverar: 4 portioner

Auberginens mörklila färg beror på en antioxidant som heter antocyanin, nyttigt på flera sätt alltså. Sältan i kaprisen passar perfekt till den mjuka auberginen. Gott varmt tillbehör till fisk eller kött. Eller som en förrätt med ett gott grovt (gärna surdeg) bröd

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 auberginer, skurna i små tärningar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2-3 msk kapris, grovhackad
  • 4 tomater, skurna i grova bitar
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Till servering
  • Salladsblad
  • Grovt bröd i tjocka skivor
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en telonpanna. Aubergine suger åt sig mycket fett så därför är en teflonpanna bra så behövs inte så mycket olja.
    2. Lägg i auberginetärningarna och stek dem i 10 minuter tills de är guldbruna och mjuka.
    3. Tillsätt rödlök, kapris, tomater, persilja och vinäger och blanda väl.
    4. Lyft av pannan, låt röran svalna i 10 minuter och servera.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben