Varm avocadosoppa

Serverar: 4 portioner

Helt underbar soppa. Lätt att göra. Kan ätas som förrätt eller ensamrätt tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 avocado
  • 1 knippa dill
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk citronsaft
  • 3 hg skalade räkor
  • Peppar
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet och lägg i hönsbuljongtärningen. Kör i en mixer: avocadoköttet, dillen, purjolöken och vitlöksklyftorna. Häll över detta i den varma buljongen så det blir varmt. Tillsätt 2 dl crème fraiche. Smaka av med citronsaft ,peppar och örtsalt. Häll upp i 4 soppskålar. Lägg en klick crème fraiche i varje tallrik och lägg på räkorna. Garnera med lite dill. Njuuut!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    cittaprazama 28 augusti 2009

    Har lagat denna idag och den blev fantastiskt god =) Hade litet mer avocado och vitlök än i receptet och detta blev en 10-poängare

    13342 25 september 2010

    Går soppan att frysa tro????

    TanyaD 31 december 2012

    Jätte god, men den blev besk, kan det varaså, att man ska hacka purjolöken och inte mixa?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben