Varm avokado är en riktig delikatess! Den här är smaksatt med knaperstekt bacon och gorgonzola som ger en spännande brytning.
Ingredienser
4 medelstora mogna avokador
150 g gorgonzola
Salt
Peppar
1 pkt bacon, 140 g
Lite färsk timjan
Några salladsblad
Instruktioner
Dela avokadorna mitt itu, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Lägg det i en skål med gorgonzolan i bitar.
Mixa med mixerstav eller mosa med gaffel till en lite grov konsistens. Salta och peppra.
Dela baconet mitt itu och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg fyra halva avokadoskal på en plåt med bakpapper. Fyll på med avokadokrämen. Baka i 200º ugn i 8-10 minuter.
Stick ner baconbitarna i avokadon och strö över lite färsk timjan. Servera med salladsblad.