Omtyckt . Går bra att ta med på picknik. Ta hela formen med.
Ingredienser
500 g vetelängd
5 dl mjölk
3 ägg
½ dl socker
250 g äppelmos eller annat mos
200 g hallon (djupfrysta eller färska)
Pärlsocker
Vanijglass eller vispad grädde
Instruktioner
Skär vetelängden i tärningar. Rör ihop mjölk, ägg och socker.
Kläm fast en bit bakplåtspapper mellan botten och kant på en form med löstagbar botten. Bred ut ett lager brödtärningar på bottnen.
Blanda mos och bär. Bred ut fruktmoset över brödtärningarna. Strö resten av vetebrödet ovanpå.
Häll på den söta äggstanningen och strö sedan på pärlsocker.
Ställ formen på nedre falsen i 20 grader varm ugn, 35-40 minuter.
Om ytan på puddingen mörknar för mycket täcker du den med bakplåtspapper. Låt den svalna lite innan du lösgör puddingen från formen.
Servera puddingen varm med glass eller vispad vaniljsås.