Varm chokladcheesecake

Serverar: 8 portioner

Supergod dessert!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 21/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 75 g smör, tärnat
  • 2 msk farinsocker
  • 25 g mald mandel
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 ägg, separerade
  • 1 dl farinsocker
  • 350 g cream cheese
  • 1 dl mald mandel
  • 11/2 dl vispgrädde
  • 11/4 dl kakaopulver, siktat
  • 1 tsk vaniljextrakt florsocker, att pudra pajen med
  • Instruktioner

    1. Till pajdegen, sikta ner mjöl och kakao i en skål. Tillsätt smöret och arbeta in det med fingrarna tills degen liknar brödsmulor. Rör i socker och mandel. Tillsätt äggulan och så mycket vatten att degen går att samla.
    2. Kavla ut den på en lätt mjölad arbetsbänk. Smörj en 20 cm stor pajform med löstagbar botten och lägg i degen. Ställ degskalet kallt i kylskåpet medan du gör i ordning fyllningen.
    3. Fyllningen: Häll äggulor och strösocker i en stor skål och vispa smeten tjock och blek. Vispa ner ost, mandel, grädde, kakao och vaniljextrakt. Knäck äggvitorna i en ren skål och vispa dem styva men inte torra. Rör ner lite av de vispade äggvitorna i ostsmeten och vänd sedan ner resten.
    4. Häll över fyllningen i degskalet och grädda i 160° varm ugn i 11/2 timme, eller tills pajen höjt sig och känns fast i konsistensen. Lyft upp den ur formen och pudra med florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben