Varm chokladdrink med mynta och vodka

Serverar: 6-8 portioner

Dekorera gärna varje drink med lite färsk hackad mynta!

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (70%)
  • ½ vaniljstång
  • 1 l mjölk
  • 1 dl +1 dl vispgrädde
  • 10 myntablad
  • 1 dl vodka
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull. Tillsätt mjölk, 1 dl grädde och myntablad. Koka upp. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 10 min. Sila mjölken och koka upp på nytt. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör så att den smälter. Smaka av chokladen med vodka.
    2. Vispa 1 dl grädde till fast skum. Fördela chokladen i koppar och toppa med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben