Varm chokladmuffin med plommonkompott

Serverar: 6-12 portioner

Varma muffins med choklad och plommonkompott.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • Plommonkompott
  • 8 plommon, små
  • 1 dl socker
  • 1/2 pressad citron
  • 1 stjärnanis
  • Lime crème fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • Limeskal, rivet, av 1/2 lime
  • 3-4 msk florsocker
  • 1/2 pressad lime
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 225°C. Smöra och mjöla en muffinsplåt för 6 stora eller 12 små muffins. Smält chokladen i tillsammans med smöret på svag värme. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Rör i mjölet i choklad- och smörblandningen, blanda sedan med äggvispet. Fyll smeten i formarna, grädda stora muffins ca 7 min, och små ca 5 min. De ska vara lösa i mitten.
    2. Plommonkompott: Dela plommonen och tag ur kärnorna, dela dem ytterligare en gång. Låt alltsammans få ett uppkok under omrörning, ställ kallt.
    3. Lime crème fraiche: Blanda alla ingredienserna till lime crème fraichen. Servera en klick till muffinsen och plommonkompotten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben